Ett Internetlån är lån som du ansöker om online. Det kan vara privatlån, blancolån, mikrolån eller snabblån. Du kan ansöka om Internetlån från den egna banken eller valfri aktör som finns tillgänglig online. Nya aktörer kommer hela tiden in på marknaden och pressar priset hos bankerna och ger dig möjligheten till snabba, mer förmånliga låneerbjudanden. Med Internetlån behöver du inte passa bankens öppettider. En ansökan online kan göras dygnet runt och det sparar dig onödigt pappersarbete. Oftast får du svar om Internetlånet har beviljats redan på skärmen. Pengarna har du på kontot redan samma dag eller allra senast efter 24 timmar. Vissa aktörer betalar till och med ut pengarna på lördagar. Med Internetlån kan du ansöka om pengar både helg som vardag och du behöver inte anpassa dig efter bankernas öppettider.

Med Internetlån kan du enkelt i lugn och ro ta reda på alla nödvändiga fakta om lånet, vad det är för ränta, hur lång tid du har på dig att betala tillbaka lånet och vad den effektiva räntan är. All nödvändig information finns online och du behöver inte oroa dig för att du glömde fråga något när du var på banken. Ett Internetlån är vanligtvis på 1 000 kronor, 2 000 kronor, 3 000 kronor, 4 000 kronor, 5 000 kronor, upp till 10 000 kronor. Du kan låna utan säkerhet, vilket innebär att man gör en bedömning av hur mycket och hur snabbt du kan betala tillbaka och utifrån det beviljas lånet. Du behöver inte lämna någon säkerhet i pant i form av värdefull egendom som en bostad. Med Internetlån kan alla över 18 år ansöka om kredit. Även om du inte har fast inkomst eller om du har betalningsanmärkningar kan du beviljas Internetlån. Vissa aktörer beviljar lån utan UC, men någon typ av kreditupplysning görs alltid. När lånet är beviljat får du pengarna insatta direkt på kontot, redan samma dag.

Var noga med att jämföra priser och förmåner innan du ansöker om lån. Det kan finnas dolda avgifter eller orimliga krav om du blir försenad med en återbetalning. Den effektiva räntan kan variera och påverka hur mycket du ska betala tillbaka.